Aparat cu aductiune de aer comprimat ariac ariac aparat evacuare escapecostum de protectie antichimic, tip 1A etans la gaze masca panoramica Obturatoare pneumatice conducte ariac ariac

OBTURATOARE PNEUMATICE VERIFICARE CONDUCTE CANALIZARE

Pentru lucrari de constructii montaj vezi si PERNE DE RIDICARE

Obturatoare cilindrice de etansare RDK

Obturatoare cilindrice de verificare PDK


Obturatoare pneumatice cilindrice pentru conducte canalizare

Suprafata de obturare, alegerea potrivita a mixturii de cauciuc, lungimea corespunzatoare, greutatea redusa, excelente abilitati de etansare, componente anticorozive, o gama larga de marimi si siguranta la locul de munca sunt cateva din proprietatile intrunite de obturatoarele pneumatice cilindrice produse de firma Vetter GmbH Germania.

Obturatoarele pneumatice gonflabile pot fi utilizate nu numai pentru obturarea conductelor in diverse aplicatii dar si pentru verificarea etanseitatii asamblarii segmentelor. Principiul de verificare este urmatorul: se obtureaza tronsonul care trebuie verificat cu un obturator pneumatic RDK la un capat si un obturator pneumatic PDK la celalalt capat. Intre cele doua obturatoare se introduce aer sau apa cu o mica presiune, apoi se masoara scaderea presiunii (aer) sau a nivelului de lichid (1 m coloana de apa este egal cu 0,1 bar). Obturatorul PDK are o constructie speciala, care permite introducerea apei sau a aerului sub presiune in spatele acestuia si apoi masurarea.

Dintre accesorii recomandam cel putin utilizarea controller-ului, pentru o umflare sigura si protejarea obturatorului pneunatic (controller-ul are in constructie un robinet, un manometru si o supapa de suprapresiune calibrata).

Obturatoarele pneumatice cilindrice indeplinesc trei functii principale: etansare (RDK), verificare (PDK) si redirectare (by-pass).

Video

Adrian RADU

Google


Testarea conductelor cu aer sau cu apa:

Exemplu de utilizare a obturatorului tip PDK
pentru testare cu aer a etanseitatii:

exemplu utilizare obturatoare pneumatice gonflabile cilindrice de etansare si verificare conducte canalizare

 

 

 

NotaPentru verificarea si testarea unei conducte aveti nevoie de un obturator de etansare la unul din capetele conductei (tip RDK) si un obturator de testare (tip PDK) la celalalt capat.

 

 

 

 

utilizarea obturatoarelor pneumatice pentru testarea cu apa a conductelor de canalizare

 

Exemplu de utilizare a obturatorului tip PDK
pentru testare cu apa a etanseitatii:

 

 

NotaPentru verificarea si testarea unei conducte aveti nevoie de un obturator de etansare la unul din capetele conductei (tip RDK) si un obturator de testare (tip PDK) la celalalt capat.

 

 

 

obturatoare pneumatice gonflabile cilindrice de obturatoare pneumatice gonflabile cilindrice de verificare conducte canalizare conducte canalizare

 

 

 

 

 

 

1- Obturator tip PDK
2- Plutitor de aerisire
3- Furtun de umplere cu apa
4- Furtun transparent indicator de nivel
5- Butelie de aer comprimat
6- Reductor de presiune
7-Controller (simplu)
8- Furtun umflare obturator

 

Pentru accesoriile recomandate  vedeti

Catalogul

Pentru instructiuni de utilizare si masuri de securitate click aici